Barion Pixel
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cupping – Bemutatkozik az etiópiai Wush Wush

2023. július 29. @ 10:00 - 12:00

Etiópia, a kávé hazájának legjobbjai: 1 ország 5 régió 9 kávé

 

Magyarországon először a soron következő, etiópiai kávékat felvonultató cuppingunk során mutatkozik be a specialty kávé világának egyik legújabb trendjének szereplője, az Etióp Wush Wush variáns.

 

Etiópiai Wush Wush az ország azon régiójáról kapta a nevét, amelyet az aránylag alacsony terméshozamot adó és ezért ritkábbnak minősülő variáns eredeti termőterületének tekintünk: Etiópia dél-nyugati részén, a kávé termesztéséhez ideális körülményekkel rendelkező terület ez, magasan fekvő, termékeny, tápanyagban gazdag talajjal rendelkező területekkel, amelyek tökéletesek az összetett profillal bíró kávé termesztéséhez. Bár az egyes tételek eltérőek lehetnek, a legtöbb Wush Wush kávé eper, licsi, kandírozott gyümölcsök, valamint virágos jegyek, például boróka és zsálya összetett keveréke. Kevésbé gyakori ízek a banán, a datolya és a túlérett gyümölcsök. Az összes Wush Wush kávét összekötő közös jellemző a kiemelkedő gyümölcsös jegyek és az extrém édesség.

 

A Wush Wush kávét megközelítőleg három évtizede Etiópián kívül is termesztik, leginkább Kolumbiában, ahol a tengerszint feletti magasság és a termesztési körülmények támogatják a gyümölcsösebb, finomabb és virágosabb csészeprofilokat, amelyeket a fogyasztók ezektől a ritkább és keresettebb fajtáktól elvárnak.

 

A 2023. július 29-én rendezendő cuppingot Zewde András (ETOP Coffee) vezeti. Az esemény ingyenes, de regisztrálni az info@archandbeans.com e-mail címen szükséges. Maximális létszám a kávékóstoláson: 20 fő.

Részletek

Dátum:
2023. július 29.
Időpont:
10:00 - 12:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Szervező

Arch&Beans Kávéművek
Telefon:
+36 30 784 9081
E-mail:
info@archandbeans.com

Helyszín

Arch&Beans Kávéművek
Rákóczi út 5.
Budapest, 1088 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 30 784 9081
View Helyszín Website